Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Νετανιάχου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου στα πλαίσια της συχνής επικοινωνίας και αλληλοενημέρωσης των δύο ηγετών.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, o Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ συζήτησαν για την κατάσταση αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της. Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την προσδοκία ότι τα αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται, πλέον, ανά το παγκόσμιο, θα μπορέσουν να αποδώσουν, ούτως ώστε να μετριαστεί η περαιτέρω επιβάρυνση των οικονομιών και να αποφευχθεί η δημιουργία πρόσθετης αβεβαιότητας στους πολίτες. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον κ. Νετανιάχου για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, οι οποίες απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Τέλος, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν τη συχνή μεταξύ τους επικοινωνία, τα οφέλη της οποίας ήδη καρπούνται οι λαοί των δύο κρατών.

ViaDiplomacy Newsroom