Την αναγνώριση της λεγόμενης “Μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα ζητά εμμέσως από τον Αλέξη Τσίπρα το Ουράνιο Τόξο

Δεν έχει περάσει μια εβδομάδα από την εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης και οι υποστηρικτές της αλυτρωτικής πολιτικής της ΠΓΔΜ στην χώρας μας, έστειλαν στον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας επιστολή, με την οποία ζητούν την αναγνώριση της ύπαρξης της λεγόμενης “Μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επιστολή η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, το Ουράνιο Τόξο εκφράζει την ικανοποίηση του για την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης ότι προτίθεται να  χορηγήσει την ελληνική υπηκοότητα σε μετανάστες 2ης γενιάς, γεννημένους στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση του Ουράνιου Τόξου, τα μέλη της λεγόμενης “Μακεδονικής” μειονότητας στην Ελλάδα, εύχονται ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να επιδείξει την ίδια ευαισθησία και για τους “μη Έλληνες το γένος” πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου που έχασαν την ελληνική ιθαγένεια και δεν τους επιτρέπεται η επιστροφή στην χώρα που γεννήθηκαν.

Όπως επισημαίνει η επιστολή του Ουράνιου Τόξου στο Αλέξη Τσίπρα, “Ελπίζουμε πως θα επιδείξετε την ίδια ευαισθησία και για τους “μη Έλληνες το γένος” πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου που έχασαν την ελληνική ιθαγένεια και δεν τους επιτρέπεται η επιστροφή στην χώρα που γεννήθηκαν. Ήταν το κόμμα σας, άλλωστε, πριν λίγα μόλις χρόνια που-προς τιμήν σας- έθεσε επίσημα το θέμα με ερώτησή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο”. Ακολουθεί η επιστολή του Ουράνιου Τόξου προς το νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Προς Γραφείο Πρωθυπουργού
Φλώρινα\Λέριν, 2 Φεβρουαρίου 2015

Προς Γραφείο Πρωθυπουργού
Αξιότιμε κ. Τσίπρα,

Το Προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ουράνιο Τόξο, του πολιτικού κόμματος των εθνικά Μακεδόνων της Ελλάδας σας συγχαίρει για την νίκη σας.

Ευχόμαστε ως κυβέρνηση να δημιουργήσετε καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες της χώρας μας, όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διότι ο σεβασμός των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων δείχνει πόσο δημοκρατική είναι μια χώρα.

Ευχόμαστε να διαμορφώσετε ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο όπου οι πολίτες θα γνωρίσουν και θα πληροφορηθούν για τις εθνικές μειονότητες, θα πάψουν να τις αγνοούν και να τις φοβούνται.

Δυστυχώς, πάγια τακτική των κυβερνήσεων μετά την μεταπολίτευση ήταν η παντελής εξαφάνισή τους. Μέχρι χθες η ελληνική πολιτεία μας αγνοούσε σκοπίμως και έκανε το παν για να καταπνίξει κάθε προσπάθεια και φωνή για την ανάδειξη των προβλημάτων μας. Κορυφαία έκφανση αυτής της πολιτικής ήταν ο προκάτοχός σας, ο οποίος στήριξε ολόκληρη την πολιτική του καριέρα στο «Μακεδονικό ζήτημα».

Ακούσαμε με χαρά την πρόθεση της κυβέρνησής σας να χορηγήσει την ελληνική υπηκοότητα σε μετανάστες 2ης γενιάς, γεννημένους στην Ελλάδα. Ελπίζουμε πως θα επιδείξετε την ίδια ευαισθησία και για τους “μη Έλληνες το γένος” πολιτικούς πρόσφυγες του Εμφυλίου που έχασαν την ελληνική ιθαγένεια και δεν τους επιτρέπεται η επιστροφή στην χώρα που γεννήθηκαν.

Ήταν το κόμμα σας, άλλωστε, πριν λίγα μόλις χρόνια που-προς τιμήν σας- έθεσε επίσημα το θέμα με ερώτησή του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Τώρα λοιπόν έχετε μια ιστορική ευκαιρία να διορθώσετε μια απίστευτη ανθρώπινη αδικία που διαρκεί για 60 και πλέον χρόνια.

Ευχόμαστε να έχουμε την ευκαιρία στο εγγύς μέλλον και να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για αυτό και άλλα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα.

Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Με εκτίμηση,
Σταύρος Αναστασιάδης
ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.