Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την Βουλή επιθυμεί η Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτοβουλία για την αναγνώριση από την Ελληνική βουλή του Παλαιστινιακού κράτους πρόκειται να αναλάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα LIFO η πρωτοβουλία θα αναληφθεί σε συνεννόηση με την πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η πρωτοβουλία έρχεται μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία της παλαιστινιακής κυβέρνησης η οποία ζήτησε την ύπαρξη ψηφίσματος από την Ελληνική Βουλή που να αναγνωρίζει το παλαιστινιακό κράτος διότι όπως αναφέρθηκε τα Κοινοβούλια είναι βασικοί εκφραστές των διαθέσεων των λαών.

Επιπλέον η Παλαιστινιακή κυβέρνηση ζήτησε από την Ελληνική Βουλή να συμβάλει ώστε να ξεκινήσει ξανά η συνεργασία μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, αξιοποιώντας πρωτοβουλίες σύσφιξης σχέσεων σε επίπεδο Κοινοβουλίων, τοπικής αυτοδιοίκησης και περιφερειών.

Τέλος ζητήθηκε να ενεργοποιηθούν οι συμφωνίες μεταξύ Παλαιστίνης και Ελλάδας, οι οποίες είχαν παγώσει τα προηγούμενα χρόνια.

Η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις τόσο του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην Παλαιστίνη, όσο και αμοιβαίες επισκέψεις των πρωθυπουργών των δυο χωρών, ενώ προσκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτούν την Παλαιστίνη.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.