Την απελευθέρωση των Ελλήνων Αξιωματικών ζήτησε ο Μ.Κεφαλογιάννης στην Τουρκία

Στην Τουρκία, σε επίσημη επίσκεψη ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης. Ζήτησε την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην στην Ανδριανούπολη.

Σημαντικές συναντήσεις στην Τουρκική Βουλή, στα υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Εξωτερικών, για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην στην Ανδριανούπολη.

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας επισκέφθηκε επίσημα την Τουρκία. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο που σκιάζεται από τις ταραγμένες σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, το πάγωμα των ενταξιακών συνομιλιών, την προκλητικότητα της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο και την εισβολή της στο Αφρίν της Συρίας.
Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο των επαφών που είχε με ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους έθεσε το κυρίαρχο ζήτημα της άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Τέθηκαν επίσης, τα θέματα των προκλητικών επιθετικών ενεργειών και δηλώσεις της τουρκικής πλευράς για κράτη μέλη της ΕΕ, αλλα και απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και η τουρκική εισβολή στη Συρία.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής μετέφερε στους συνομιλητές του την πάγια θέση του και ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει και επιθυμεί τη συνέχιση των ενταξιακών διαδικασιών της Τουρκίας γιατί προσβλέπει σε μία Τουρκία χώρα σταθερότητας στην περιοχή, εγγυητή της ειρήνης και της ασφάλειας.
Αλλά αυτή η πορεία εξαρτάται κυρίως από την τουρκική πλευρά. Η οποία πλην των προκλητικών της ενεργειών, τον τελευταίο καιρό, έχει κάνει σημαντικά βήματα οπισθοχώρησης στην λειτουργία του Κράτους Δικαίου, στη Δικαιοσύνη και στην Ελευθερία της Έκφρασης.
Στην Τουρκία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης συνοδευόταν από τους Αντιπροέδρους της επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας Μιλτιάδη Κύρκο και Τάκη Χατζηγεωργιου.

ViaDiplomacy Newsroom