Την νέα “απόβαση” στα νησιά την γνώριζαν όλοι

Τις τελευταίες ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα παράλια της Θράκης, στο Έβρο ποταμό, ακόμα και στο Ιόνιο, πραγματοποίειται κυριολεκτικά μια εισβολή. Το Ελληνικό κράτος αδυνατεί όχι μόνο να ελέγξει τις ροές, αλλά και όλους αυτούς που υποδέχονται τους εισβολείς (κοινωνικά, πολιτιστικά) και για τους οποίους ο ρόλος τους είναι πλέον γνωστός.

Για τον απλό πολίτη η νέα αυτή “απόβαση” των εισβολέων είναι ένα σοκ, όμως τόσο για τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς, την Ελληνική κυβέρνηση, τον στρατό, την αστυνομία και την ΕΥΠ, είναι γνωστό εδώ και τρεις μήνες.

Οι πληροφορίες ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει τον “εκκαθαρισμό” της Ανατολικής Θράκης και της Κωνσταντινούπολης αλλά και τα παράλια της Μικράς Ασίας από τους μετανάστες, πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, ερχόταν καθημερινά στην Ελλάδα.

Για την νέα Ελληνική κυβέρνηση το πρόβλημα δεν είναι πλέον αν θα έρθουν οι χιλιάδες στα Ελληνικά νησιά και την Θράκη, αυτό θα συμβεί, το πρόβλημα που πρέπει να διαχειριστεί είναι η διασπορά στην Ελληνική επικράτεια και η ενσωμάτωση τα επόμενα χρόνια όσων θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην Ελλάδα.

Την δεκαετία του 90 το έκανε με απόλυτη επιτυχία με τους χιλιάδες αλβανούς και Ελληνοπόντιους, τώρα η Ελληνική Κοινωνία (και όχι μόνο η πολιτεία) θα κληθεί σε μόλις 30 χρόνια να συνυπάρξει για δεύτερη φορά με άλλα Έθνη.

 

ViaDiplomacy Newsroom