Την θυγατρική της ΕΤΕ στην Αλβανία αγόρασε τράπεζα που συνδέεται με τον Έντι Ράμα

Την θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Αλβανία αγόρασε η Αμερικανική Τράπεζα Επενδύσεων (ABI), στην οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα Echedoros στο διοικητικό συμβούλιο της είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα.

Πιο αναλυτικά στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας η εταιρεία αποφάσισε να πωλήσει την θυγατρική της στην Αλβανία.

Αγοραστής είναι η τράπεζα ABI Bank, η οποία με τον τρόπο αυτό επεκτείνει την παρουσία της στην γειτονική χώρα καθιστώντας την αμερικανική τράπεζα μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην αγορά της Αλβανίας για την ακρίβεια την Τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της γειτονικής χώρας.

Πάντως η νέα επέκταση της ABI Bank έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΔΝΤ, το οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες εξελίξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της γειτονικής χώρας, προτρέποντας την Τράπεζα της Αλβανίας να μην επιτρέπει στις  τράπεζες να συγκρούονται για συμφέροντα.

Επιπλέον στο διοικητικό συμβούλιο της ABI Bank κατέχει θέση και η σύζυγος του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.