Το αεροπλανοφόρο Liaoning (CV 16) στέλνει η Κίνα στη Μεσόγειο κατα του ISIS

Το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Κίνας πρόκειται να στείλει στην Μεσόγειο το Πεκίνο για να συμμετάσχει στον αγώνα κατά του ISIS.

Το αεροπλανοφόρο Liaoning (CV 16) με τα 24 μαχητικά τύπου Shenyang J-15 που μεταφέρει και με ένα κινεζικό καταδρομικό, το οποίο ήδη βρίσκεται στη Μεσόγειο, θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά των ισλαμιστών στην Συρία σύμφωνα με τον Ρώσο Γερουσιαστή Igor Morozov.

Αν και η αποστολή του Shenyang J-15 είναι η αναχαίτιση των εχθρικών μαχητικών τα κινεζικά αεροσκάφη μπορούν να φέρουν περιορισμένο πολεμικό φορτίο για αποστολές κρούσης.

Όπως δήλωσε ο Morozov που είναι μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Pravda η Κίνα πρόκειται σύντομα να αποστείλει στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο και να συμπράξει με τις δυνάμεις της στην προσπάθεια της Ρωσίας να εξουδετερώσεις τον ISIS.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Γερουσιαστή εκτός από την Κίνα και το Ιράν πρόκειται να ακολουθήσει την πορεία που χάραξε η Μόσχα στην Συριακό εμφύλιο ενισχύοντας στρατιωτικά την λιβανέζικη Σιιτική στρατιωτική και πολιτική οργάνωση Hezbollah η οποία ήδη μάχεται στο δυτικό μέτωπο της Συρίας.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.