Το Χονγκ Κονγκ εγκαινίασε ένα νοσοκομείο εκστρατείας για ασθενείς με COVID-19

Το Χονγκ Κονγκ άνοιξε σήμερα ένα προσωρινό νοσοκομείο εκστρατείας 500 κλινών για ασθενείς με COVID-19 καθώς η πρώην βρετανική αποικία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται από τον περασμένο μήνα με κάποια από αυτά να οφείλονται στις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που είχαν εξαιρεθεί από την υποχρεωτική καραντίνα, η οποία είχε επιβληθεί για τις περισσότερες αφίξεις.

Το άνοιγμα του νοσοκομείου γίνεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, για αναβολή των προγραμματισμένων βουλευτικών εκλογών κατά έναν χρόνο με το αιτιολογικό ότι η απόφαση αυτή αφορά στην προστασία της δημόσιας υγείας και “ουδεμία πολιτική σχέση έχει”.

Από τις αρχές Ιουλίου έχουν καταγραφεί πάνω από 2.000 νέα κρούσματα.

Το νέο νοσοκομείο εκστρατείας εγκαταστάθηκε στο εκθεσιακό κέντρο AsiaWorld-Expo, κοντά στο αεροδρόμιο, και θα δέχεται ασθενείς με COVID-19 από 18 ως 60 ετών.

“Στόχος μας είναι να απομακρύνουμε τους ασθενείς από την κοινότητα και να τους προσφέρουμε την κατάλληλη θεραπεία και νοσηλεία”, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο δρ Λάρι Λι του Ιατρικού Συλλόγου και πρόσθεσε ότι περίπου 20 με 30 ασθενείς αναμένεται ότι θα εισαχθούν κατά την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του.

Ο Λι διευκρίνισε ότι κατά την διακομιδή τους οι ασθενείς θα πρέπει να υποβάλλονται σε ακτινογραφία, αιμοληψία, καρδιογράφημα και λήψη σιέλου. Αν προκύψει ότι είναι ασταθείς, οι ασθενείς θα μεταφέρονται σε συμβατικά νοσοκομεία, ενώ εκείνοι που θα είναι σταθεροί θα παραμένουν στο νοσοκομείο εκστρατείας και θα τίθενται υπό παρακολούθηση.

Τα νέα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν τα 100 τις τελευταίες δέκα ημέρες και χθες ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 3.272.

Ο αριθμός των νεκρών ανήλθε από επτά σε 29 μέσα στον Ιούλιο.

ViaDiplomacy Newsroom