Το Ελληνικό ΥΠΕΞ και πάλι ακολουθεί τις εξελίξεις στην Αλβανία

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πολλές φορές ενεργεί πριν τις εξελίξεις, όμως στην περίπτωση της Αλβανίας φαίνεται ότι σε κάθε γεγονός τις ακολουθεί. Το ίδιο συνέβη και με το θέμα των πινακίδων, όπου οι επίσημες κρατικές αρχές της Αλβανίας κατέβασαν δίγλωσσες πινακίδες στα μειονοτικά χωριά του Δήμου Φοινίκης στο νότο, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων.

Και το αναφέρουμε αυτό αφού εδώ και μια δύο εβδομάδες, στο viadiplomacy έφταναν πληροφορίες από την Βόρεια Ήπειρο για το θέμα αυτό, πόσο μάλλον στην Ελληνική Πρεσβεία και στο ΥΠΕΞ

Μάλιστα οι έντονες διαμαρτυρίες από τους Έλληνες μειονοτικούς των χωριών που σε μια περίπτωση, στο χωριό Κρανιά, εξελίχθηκαν σε συμπλοκή με την αστυνομία που φρουρούσε τα συνεργεία.

Έως τώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη στα Τίρανα κυβερνητική τοποθέτηση για το θέμα, ωστόσο διπλωματικές πηγές από την Ελλάδα τονίζουν ότι τόσο η Πρεσβεία στα Τίρανα όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αλβανικές αρχές και έχουν μεταφέρει τις ξεκάθαρες θέσεις της Ελλάδας ως προς το ζήτημα αυτό.

ViaDiplomacy Newsroom