Το Κουβέιτ απαγορεύει στους ανεμβολίαστους να ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Η κυβέρνηση του εμιράτου του Κουβέιτ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι μόνον οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό από την 1η Αυγούστου.

Σε κυβερνητική ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι από το μέτρο εξαιρούνται τα παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό του υπουργείου Υγείας που βεβαιώνει ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν, καθώς και οι έγκυες.

Επίσης χθες η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Κουβέιτ ανέφερε πως όλοι όσοι αφίκνυνται στο εμιράτο θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ PCR για τον SARS-CoV-2 προτού επιβιβαστούν στις πτήσεις και δεν θα πρέπει να παρουσιάζουν συμπτώματα.

Θα είναι εξάλλου υποχρεωμένοι να παραμένουν σε καραντίνα για επτά ημέρες ή να κάνουν τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης στο εμιράτο με αρνητικό αποτέλεσμα για να τους παραχωρείται ελευθερία κίνησης.

Οι αρχές του Κουβέιτ χαλάρωσαν τη Δευτέρα αρκετά από τα περιοριστικά μέτρα, εκτός από την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων. Η μικρή χώρα της Μέσης Ανατολής έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο σχεδόν 2.300 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου κάπου 394.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom