Το Πακιστάν λαμβάνει δάνειο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία

Το Πακιστάν έλαβε το Σάββατο δάνειο 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, ως μέρος ενός πακέτου οικονομικής στήριξης.

Η χώρα της Νότιας Ασίας έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενες οικονομικές προκλήσεις, με υψηλό πληθωρισμό, διολίσθηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων, διεύρυνση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών και υποτίμηση του νομίσματος.

Τα συνολικά ρευστά συναλλαγματικά αποθέματα του Πακιστάν ανέρχονται σε 22.498 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

Ο Σαουκάτ Ταρίν, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού του Πακιστάν, δήλωσε σε tweet: «Θέλω να ευχαριστήσω την Εξοχότητά του, τον Πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για την ευγενική χειρονομία».

Το δάνειο από τη Σαουδική Αραβία θα είναι για ένα έτος με επιτόκιο 4% σύμφωνα με τους όρους του πακέτου, που υπογράφηκε τον περασμένο μήνα.

Το δάνειο έρχεται μια εβδομάδα αφότου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συμφώνησε με το Πακιστάν για τα μέτρα που απαιτούνται για την αναζωογόνηση ενός προγράμματος χρηματοδότησης 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει σταματήσει

(πηγή: reuters)

ViaDiplomacy Newsroom