Το Βελιγράδι στηρίζει τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας

Ο γγ Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ και πρόεδρος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Δημητριάδης, συναντήθηκε σήμερα στο Βελιγράδι με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Νέμανια Στεβάνοβιτς. Κατά τη συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι πολύ καλές και εξετάστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων.
Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Στεβάνοβιτς εξέφρασε την στήριξή του στην πολιτική που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση στο μεταναστευτικό ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό μουσείο, υποστηρίζοντας την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

Ο Νέμανια Στεβάνοβιτς απέδωσε μεγάλη σημασία για την ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, στην ισχυρή ελληνική επιχειρηματική παρουσία στη Σερβία,  καθώς και στο γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες.
Από την πλευρά του, ο ΓΓ Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δημητριάδης υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και επισήμανε ότι η πρόοδος που παρουσιάζει η Σερβία και η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση με την ανάκτηση της αξιοπιστίας της διεθνώς, αποτελούν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο κ. Δημητριάδης  τόνισε την έμφαση που δίνει η Ελλάδα στην οικονομική διπλωματία, συγκεντρώνοντας όλες τις σχετικές υπηρεσίες στο ΥΠΕΞ, και εξέφρασε την πρόθεση τής χώρας μας να παράσχει στη Σερβία τεχνογνωσία και στήριξη στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομών.

ViaDiplomacy Newsroom