Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η ανάδειξη του νικητή για το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό των ΗΠΑ

Ακόμη μια αναβολή για το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού της Αεροπορίας των ΗΠΑ αφού η απόφαση για την ανάδειξη του νικητή μεταφέρθηκε από τον Αύγουστο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η σχεδίαση και ανάπτυξη του νέου στρατηγικού βομβαρδιστικού των ΗΠΑ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα υπό εξέλιξη εξοπλιστικά προγράμματα αυτής της δεκαετίας αφού σύμφωνα με υπολογισμού το συνολικό κόστος απόκτησης 80-100 νέων βομβαρδιστικών θα κοστίσει 50-80 δις δολάρια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αεροπορίας των ΗΠΑ η κάθε μονάδα δεν θα πρέπει να κοστίζει περισσότερα 550 εκατ. δολάρια ώστε να κινηθεί εντός του πλαισίου του προϋπολογισμού.

Στο διαγωνισμό της Αεροπορίας των ΗΠΑ συμμετέχουν δύο υποψηφιότητες, η εταιρεία Northrop Grumman Corp και η κοινοπραξία των εταιρειών Boeing Co και Lockheed Martin Corp.

Σημειώνεται ότι η Northrop Grumman Corp είναι ο κατασκευαστής του στρατηγικού βομβαρδιστικού τεχνολογίας stealth B-2A Block30 Spirit.

Πάντως η συγκεκριμένη αναβολή δεν ήταν και η μοναδική αφού η ανάδειξη του νικητή του διαγωνισμού θα έπρεπε να έχει γίνει από τον περασμένο Ιούνιο.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.