Τουλάχιστον δύο Ρώσοι σκοτώθηκαν από αμερικανική αεροπορική επίθεση στο Deir al-Zor

Τουλάχιστον δύο Ρώσοι σκοτώθηκαν από την επίθεση των Αμερικανών σε κυβερνητικές δυνάμεις στην περιοχή Deir al-Zor την περασμένη Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018. Κατά την αμερικανική αεροπορική επίθεση σκοτώθηκαν περίπου 100 άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων που μάχονταν κατά του ISIS.

Τότε υπήρξαν και οι πρώτες πληροφορίες για Ρώσους νεκρούς κάτι όμως που το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας διέψευσε ανακοινώνοντας ότι ουδείς Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε από την επίθεση αυτή στην περιοχή του Deir al-Zor πράγμα που αποδείχτηκε αληθές αφού όπως αποκαλύφτηκε αργότερα οι δύο Ρώσοι δεν ανήκαν στο Ρωσικό εκστρατευτικό σώμα της Συρίας.

Οι δύο Ρώσοι που σκοτώθηκαν είναι ο  Vladimir Loginov Κοζάκος από τον θύλακα του Kaliningrad και ο Kirill Ananiev ο οποίος ανήκε σε ένα Ρωσικό εθνικιστικό κόμμα.

Σύμφωνα όμως με τον ηγέτη της Κοζάκικης κοινότητας του Kaliningrad ο Vladimir Loginov και ο Kirill Ananiev δεν είναι οι μόνοι Ρώσοι νεκροί από αυτό το περιστατικό καθώς όπως ανέφερε δωδεκάδες ακόμη Ρώσοι σκοτώθηκαν από την αμερικανική αεροπορική επίθεση στο Deir al-Zor το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου.

Η υπόθεση των θανάτων των Ρώσων μαχητών στην περιοχή Deir al-Zor προκάλεσε την αντίδραση του βετεράνους Φιλελεύθερου Ρώσου πολιτικού Grigory Yavlinsky ο οποίος είναι υποψήφιος στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Ρωσίας.

Ο Grigory Yavlinsky ζήτησε από τον Πρόεδρο Vladimir Putin να αποκαλύψει τον αριθμό των Ρώσων πολιτών που σκοτώθηκαν στο περιστατικό και να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τις συνθήκες υπο τις οποίες οι Ρώσοι πολίτες σκοτώθηκαν.

Εάν τελικά οι παραπάνω πληροφορίες επαληθευτούν θα είναι η πρώτη περίπτωση μετα από δεκαετίες όπου οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις σκοτώνουν κατά την διάρκεια μαχών Ρώσους πολίτες. Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Vladimir Putin δεν έχει κάνει κάποια δήλωση για την υπόθεση αυτή αυξάνει το μυστήριο που καλύπτει αυτό το αιματηρό περιστατικό στην ανατολική Συρία.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.