Τουρκικό πρακτορείο Anadolu: Οι ΗΠΑ αρνούνται την ανάπτυξη του 6ου Στόλου για την προστασία της Exxon

«Το αμερικανικό Πεντάγωνο αρνείται τους ισχυρισμούς πως οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ αναπτύχθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο για να προσφέρουν προστασία στις έρευνες για εξόρυξη που πραγματοποιεί η Exxon», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Όπως αναφέρει το Anadolu, το οποίο δημοσιεύει γραπτή δήλωση στο τουρκικό πρακτορείο του Αμερικανού εκπροσώπου, Τζόνι Μάικλ,  «Οι ισχυρισμοί ότι ο έκτος Στόλος βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο για να προστατέψουν την ExxonMobil, δεν αληθεύουν».

«Το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων που μεταφέρει ελικόπτερα και αεροσκάφη καθέτου προσγείωσης και απογείωσης «Iwo Jima» και η 26η μονάδα Πεζοναυτών αυτή την περίοδο διεξάγουν μία προγραμματισμένη στρατιωτική ανάπτυξη στον χώρο επιχειρήσεων του 6ου Στόλου».

Το Anadolu, επίσης φιλοξενεί μία δήλωση από άλλον αξιωματικό του αμερικανικού Πενταγώνου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, και που επίσης επιβεβαιώνει, σύμφωνα με του τουρκικό πρακτορείο πως η ανάπτυξη του αμερικανικού στόλου στην Ανατολική Μεσόγειο  ήταν προγραμματισμένη.

ViaDiplomacy Newsroom