Τούρκος Αστυνομικός μέλος εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης δολοφόνησε τον Ρώσο Πρέσβη στην Τουρκία

Τούρκος Αστυνομικός των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομικής Διοίκησης της Άγκυρας δολοφόνησε τον Ρώσο Πρέσβη στην Τουρκία Andrey Karlov  κατά την διάρκεια εκδήλωσης  στο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης.

Ο 22χρονος Mevlüt Mert Altıntaş δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Ρώσο Πρέσβη την στιγμή που επρόκειτο να  εκφωνήσει ομιλία για την έκθεση «Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων».

Ο  Mevlüt Mert Altıntaş πυροβόλησε τον Ρώσο Πρέσβη ενόσω βρισκόταν πίσω από αυτόν. Ο Τούρκος Αστυνομικός την ώρα που πυροβολούσε τον Ρώσο Πρέσβη φώναξε το γνωστό πλέον ο «Αλλάχ είναι μεγάλος» και πρόσθεσε πως πήρε εκδίκηση για την καταστροφή στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Τούρκος Αστυνομικός είναι μέλος εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης. Ο Mevlüt Mert Altıntaş γεννήθηκε το 1994 αποφοίτησε από την Αστυνομική Σχολή της Σμύρνης και του είχε ανατεθεί η προστασία του Andrey Karlov.

Ο Τούρκος Αστυνομικός σκοτώθηκε αμέσως μετα από την επίθεση στο Ρώσο Πρέσβη από συναδέλφους του.

Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώνει τα τεράστια κενά ασφαλείας που υπάρχουν στην Τουρκία με την ΜΙΤ να μην μπορεί ουσιαστικά να ελέγξει ούτε το προσωπικό που υποτίθεται ότι έχει αναλάβει την προστασία των Υψηλών Προσώπων.

Ήδη του Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας χαρακτήρισε την δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη ως μια μεγάλη αποτυχία των Αρχών Ασφαλείας της Τουρκίας.

Παρά την δολοφονία του Andrey Karlov  ο Πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας δήλωσε ότι οι συνομιλίες της Ρωσίας με την Τουρκία και το Ιράν για την Συρία θα πραγματοποιηθούν αύριο στη Μόσχα

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.