Τούρκος υπουργός Άμυνας: Οι S-400 θα ενεργοποιηθούν

Η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τα συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 που έχει αποκτήσει από την Ρωσία, μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση από το σχετικό στρατιωτικό προσωπικό, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας την Πέμπτη.

Η απόκτηση από την Τουρκία του προηγμένου ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400 ώθησε την Ουάσινγκτον να απομακρύνει την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35 πέμπτης. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το σύστημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τη Ρωσία για να αποκτήσει διαβαθμισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το F-35 και είναι ασυμβίβαστο με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία πρέπει να «ξεφορτωθεί» το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400

Η Τουρκία πρέπει να «ξεφορτωθεί» το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που αγόρασε από την Μόσχα, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να ξεπεραστεί η αντιπαράθεση με την Ουάσινγκτον, καθώς η απόκτησή τους θέτει, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, μια απειλή για όλες τις αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι εξακολουθεί να είναι πιθανή η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας για την αγορά των S-400.

«Γνωρίζουν ότι έχουν την επιλογή να προχωρήσουν και την επιλογή να απαλλαγούν από τους S-400», σημείωσε.

ViaDiplomacy Newsroom

ΚΛΕΙΣΙΜΟ