Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα – Προειδοποιούμε τους Ελληνοκύπριους, μην προχωρήσετε σε μονομερή βήματα

Οι τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο του First Annual Eastern Mediterranean Energy Leadership Summit που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκεργκίν, εμφανίστηκε προκλητικός λέγοντας πως δεν αρκεί η Ελληνοκύπριοι να λένε «μην ανησυχείτε θα σας δώσουμε μερίδιο από τα κέρδη».

«Συνεχίσαμε να προειδοποιούμε τους Ελληνοκύπριους, μην προχωρήσετε σε μονομερή βήματα, τα οποία θα παραβιάσουν τα δικαιώματα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας εις βάρος των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων. Δεν αρκεί να λένε “μην ανησυχείτε θα σας δώσουμε μερίδιο από τα κέρδη”», τόνισε ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν.

«Αν αποδεχτούμε την τουρκική εκδοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, θα παραμείνουμε με 31 τοις εκατό της σημερινής ΑΟΖ και όλες οι ανακαλύψεις μέχρι σήμερα θα εμπίπτουν σε άλλες χώρες. Πρώτα η Τουρκία θα πρέπει να απαντήσει στην ερώτηση πώς αυτό εξυπηρετεί τα δικαιώματα των Τ/κ;», είπε από τη δική του πλευρά ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης.

ViaDiplomacy Newsroom