Τους 422 έφτασαν οι νεκροί Τούρκοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί από τις συγκρούσεις με το PKK

Τους 422 έφτασαν οι νεκροί Τούρκοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί τους τελευταίους 9 μήνες στο Τουρκικό Κουρδιστάν μετά από τις νέες συγκρούσεις των ανταρτών του PKK με τις δυνάμεις Ασφαλείας του Τουρκικού κράτους.

Πιο αναλυτικά, παγιδευμένο βυτιοφόρο εξερράγη μέσα στο χώρο στρατιωτικού φυλακίου στην πόλη Hani στην επαρχία Diyarbakır το βράδυ της Δευτέρας 11 Απριλίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιώτες και να τραυματιστούν 41 εκ των οποίων οι 9 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το όχημα εμβόλισε την περίφραξη του φυλακίου και εξερράγη εντός αυτού. Στο χώρο του φυλακίου υπήρχαν και  διαμερίσματα για το στρατιωτικό προσωπικό και για τις οικογένειες τους, με αποτέλεσμα ακόμη έξι πολίτες να τραυματιστούν.

Μετά την επίθεση οι τοπικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό.

Σήμερα τρείς ακόμη Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε διαφορετικά περιστατικά στο Τουρκικό Κουρδιστάν.

Πιο συγκεκριμένα ένας στρατιώτης σκοτώθηκε κατά την διάρκεια συγκρούσεων με το PKK στην επαρχία Sirnak, ένας δεύτερος στην πόλη Daglica της επαρχίας Hakkari και ο τρίτος στην παραμεθόρια πόλη Nusaybin.

Από την 7η Απριλίου μέχρι και σήμερα 12 Απριλίου οι Τουρκικές Δυνάμεις Ασφαλείας έχουν χάσει 12 άνδρες σε συγκρούσεις με το PKK.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.