Τουρκία: Καίγεται ο θερμοηλεκτρικός σταθμός του Μίλας

Η δασική πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή του Μίλας, στη νότια Τουρκία, εξαπλώθηκε μέσα στον θερμοηλεκτρικό σταθμό της πόλης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος μέσω του Twitter. “Οι φλόγες μπήκαν στον θερμοηλεκτρικό σταθμό”, έγραψε ο Μουχάμετ Τοκάτ, διευκρινίζοντας ότι η μονάδα αυτή έχει εκκενωθεί πλήρως.

Σύμφωνα με τις αρχές τουλάχιστον 170 πυρκαγιές ξέσπασαν την τελευταία εβδομάδα στη νοτιοδυτική Τουρκία, οι χειρότερες των τελευταίων ετών, που επεκτάθηκαν λόγω των υψηλών καλοκαιρινών θερμοκρασιών, της χαμηλής υγρασίας και των ισχυρών ανέμων.Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες χρειάστηκε να απομακρυνθούν, ανάμεσά τους και τουρίστες.

Οι περισσότερες πυρκαγιές έχουν κατασβεστεί αλλά τοπικοί αξιωματούχοι, πολλοί από τους οποίους ανήκουν στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικο Λαϊκό Κόμμα (CHP), παραπονούνται πως η απόκριση της κυβέρνησης ήταν αργή και ανεπαρκής.

Δεξαμενές με εύφλεκτες ύλες στο εργοστάσιο άδειασαν για προληπτικούς λόγους, δήλωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Demiroren, και ανοίχτηκαν χαντάκια ως αντιπυρικές ζώνες. Πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ισπανία και την Κροατία ενώθηκαν με ομάδες από τη Ρωσία, το Ιράν, την Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν αυτή την εβδομάδα για την καταπολέμηση της φωτιάς, αφού η Τουρκία ζήτησε ευρωπαϊκή υποστήριξη.

ViaDiplomacy Newsroom