Τουρκμενιστάν και Αφγανιστάν κατέληξαν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση του αγωγού TAPI

Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από το Τουρκμενιστάν έφτασε στην Καμπούλ και συζήτησε θέματα σχετικά με τον αγωγό φυσικού αερίου Τουρκμενιστάν-Αφγανιστάν-Πακιστάν-Ινδία (TAPI), δήλωσαν αξιωματούχοι το Σάββατο.

Μεταξύ των αντιπροσώπων του Τουρκμενιστάν ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Wafa Khadzhieve και ο Mohammad Murad Amanov, ο επικεφαλής της εταιρείας TAPI, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Αξιωματούχοι από το Υπουργείο Ορυχείων και Πετρελαίου του Αφγανιστάν δήλωσαν ότι συμφώνησαν με τους Τουρκμενικούς αντιπροσώπους να ξαναρχίσουν την κατασκευή του έργου TAPI στο Αφγανιστάν στο εγγύς μέλλον.

«Θα προσπαθήσουμε να το ξεκινήσουμε σύντομα και η φάση υλοποίησής του θα ξεκινήσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Shahabuddin Dilawar, ασκών καθήκοντα Υπουργού Ορυχείων και Πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ, οι εκπρόσωποι του Τουρκμενιστάν συναντήθηκαν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Abdul Salam Hanafi και μίλησαν για τις διμερείς σχέσεις, την υλοποίηση περιφερειακών έργων και την επανέναρξη του έργου TAPI στο Αφγανιστάν.

«Το Αφγανιστάν θεωρεί το TAPI σημαντικό εθνικό έργο. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πρακτικά βήματα για την υλοποίησή του», δήλωσε ο Hanafi.

ViaDiplomacy Newsroom