Τούρκος Υπουργός Άμυνας: Περισσότερες από 400 νάρκες υπάρχουν στην Μαύρη Θάλασσα – Μπορεί να είναι σχέδιο για να μας στριμώξουν

«Αυτές οι νάρκες μπορεί να έχουν μείνει εντός σχεδίου για να μπουν ναρκαλιευτικά του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα για να μας στριμώξουν». Αυτό δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ανλεφερε πως η Ουκρανία όσο και η Ρωσία εμπιστεύονται την Τουρκία. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις νάρκες που βρέθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα, ο Ακάρ είπε: «οι νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά δεν γνωρίζουμε ποια χώρα τις άφησε, δεν μπορέσαμε να το διαπιστώσουμε. Υπάρχουν αναφορές είναι περίπου 400 νάρκες, αλλά αυτό είναι ένα πλήρες μυστήριο. Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό».

«Μιλήσαμε με τις βουλγαρικές και ρουμανικές αρχές. Κάνουν επίσης έρευνες» τόνισε

Ο Ακάρ δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν και άλλοι ισχυρισμοί σχετικά με αυτές τις νάρκες. «Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να είναι ένα σχέδιο, να αφήσουν τις νάρκες για να εισέλθουν ναρκαλιευτικά του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα. Έτσι να μας στριμώξουν, αλλά εμείς θα τηρήσουμε τους κανόνες της Συμφωνίας του Μοντρέ. Δεν θα αφήσουμε πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν θα επιτρέψουμε να παρασυρθεί η Μαύρη Θάλασσα στον πόλεμο. Σίγουρα δεν θέλουμε να γίνει πόλεμος στη Μαύρη Θάλασσα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ViaDiplomacy Newsroom