Τριμερής συνάντηση στο Μινσκ πραγματοποιούν αξιωματούχοι από Ρωσία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησαν τριμερή συνάντηση στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Κοινοπολιτείας των Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ.

Πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της Μόσχας, και οι συνομιλίες διεξήχθησαν για την εφαρμογή συμφωνιών για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια περιοχή που το Μπακού απελευθέρωσε από σχεδόν 30 χρόνια αρμενικής κατοχής πέρυσι, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση μετά τη συνάντηση.

Ο Ρώσος Σεργκέι Λαβρόφ, ο Τζέιχουν Μπαϊράμοφ του Αζερμπαϊτζάν και ο Αρμέντ Αραράτ Μιρζόγιαν σημείωσαν ότι η 9η Νοεμβρίου θα είναι η πρώτη επέτειος της συμφωνίας του Καραμπάχ.

«Η ρωσική πλευρά χαιρέτισε την αμοιβαία πρόθεση που εξέφρασαν οι ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας για εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και επιβεβαίωσε την ετοιμότητά της να συμβάλει πλήρως σε αυτήν τη διαδικασία τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και μέσω του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία) στην Ευρώπη) Συμπρόεδροι του Ομίλου Μινσκ », αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ πραγματοποίησε επίσης ξεχωριστές συναντήσεις με τους συναδέλφους του από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για διμερή ζητήματα, πρόσθεσε.

ViaDiplomacy Newsroom