Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα σαμποτάρει την ειρήνευση στη Λιβύη

Επίθεση κατά της ελληνικής πλευράς εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ισχυριζόμενος ότι σαμποτάρει την ειρηνευτική διαδικασία στη Λιβύη και ανέφερε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας θα πέσουν στο κενό.

«Η πρόσκληση του Χαφτάρ στην Ελλάδα και η ανάδειξη της ελληνικής εθνικής ατζέντας, σαμποτάρουν τις προσπάθειες για την ειρήνευση στη Λιβύη. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Έλληνες φίλους μας ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μάταιες», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό του twitter o Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι αναφορές Τσαβούσγλου έρχονται λιγότερες από 24 ώρες πριν την διάσκεψη στο Βερολίνο για τη Λιβύη και ενώ είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επέμεινε ότι η Τουρκία δεν θα αποσυρθεί από την αφρικανική χώρα, αν δεν διασφαλιστούν τα δικαιώματα στη Μεσόγειο.

Σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου δείχνουν ότι η τουρκική πλευρά θα προσέλθει διατηρώντας σκληρή γραμμή στην αυριανή διάσκεψη στο Βερολίνο, παρά τις προτροπές της διεθνούς κοινότητας να σταματήσουν οι παρεμβάσεις τρίτων στη Λιβύη.

ViaDiplomacy Newsroom