Τσαβούσογλου: Τα περισσότερα από τα μηνύματα που έρχονται από το Κογκρέσο σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ είναι θετικά

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Τετάρτη ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με την πώληση αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα ήταν σε θετική τροχιά.

Ο Τσαβούσογλου σε επιστολή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι η παράδοση των αεροσκαφών «δεν είναι σημαντική μόνο για την Τουρκία, αλλά και για τις ΗΠΑ».

«Μπορώ να πω ότι οι διαπραγματεύσεις μας και οι συναντήσεις μας προχωρούν θετικά και το Κογκρέσο θα πρέπει επίσης να εργαστεί σε αυτό», είπε ο Τσαβούσογλου. «Τα περισσότερα από τα μηνύματα που έρχονται από το Κογκρέσο σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ είναι θετικά και οι διπλωμάτες μας βρίσκονται σε στενή αλληλογραφία όπως και με πολλούς από τους βουλευτές και έχουν πραγματοποιήσει πολλές συναντήσεις».

Σημείωσε ότι «αυτή η θετική προσέγγιση» θα συνεχιστεί.

Μια συμφωνία 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα περιλαμβάνει την πώληση 40 νεότευκτων μαχητικών αεροσκαφών F-16V και κιτ εκσυγχρονισμού για 80 μοντέλα F-16 C/D που έχει η τουρκική Πολεμική Αεροπορία στο απόθεμά της.

Η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε τα F-16 και τα κιτ εκσυγχρονισμού τον Οκτώβριο του 2021.

ViaDiplomacy Newsroom