Τζέφρι Πάιατ: «Ανυπομονώ να μιλήσω με τον καλό μου φίλο Νίκο Παναγιωτόπουλο- Η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας φτάνει σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη»

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, την Τρίτη προχώρησε σε δύο tweet. Το πρώτο αφορούσε την «24η Συνάντηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Eλληνική κυβέρνηση» που διοργανώνει ο «Economist», και στην οποία θα συζητήσει με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Ανυπομονώ να μιλήσω αύριο με τον καλό μου φίλο Υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο. Οι χώρες μας έχουν επιτύχει τόσο πολλά από τότε που μιλήσαμε από το ίδιο χώρο πριν από ένα χρόνο στη στρογγυλή τράπεζα του Economist του 2019. Είναι θαυμάσιο που βλέπουμε τη σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας να φτάνει σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη!» ανέφερε ο Τζέφρι Πάιατ στο ένα από τα δύο tweet.

Το δεύτερο, αφορούσε την δημοσίευση της Αμερικανικής διοίκησης Ευρώπης – Αφρικής και την άφιξη του καταστροφέα USS Roosevelt (DDG 80) κλάσης Arleigh Burke στην Μαύρη Θάλασσα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα πλοίο του Αμερικανικού ναυτικού, και συγκεκριμένα κλάσης Arleigh Burke, φτάνει στην Μαύρη Θάλασσα, αλλά είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε τέτοια δημοσίευση ο Αμερικανός Πρέσβης, μια ημέρα πριν την εκδήλωση του «Economist» και την συνομιλία του με τον Έλληνα υπουργό άμυνας

ViaDiplomacy Newsroom