Τζέφρι Πάιατ: Επικοινωνούμε συστηματικά σε όλα τα επίπεδα με Ελληνικά υπουργεία για να ανταποκριθούμε στις θαλάσσιες απειλές όταν εμφανιστούν

Τα δυο σκάφη της ακτοφυλακής των Ηνωμένων πολιτειών που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρυ Πάιατ.

Τα δύο σκάφη συμμετέχουν σε κοινή άσκηση με το Ελληνικό Λιμένικο, με τον Αμερικανό Πρέσβη να αναφέρει πως ο ιδρυτής της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, θα ήταν περήφανος σήμερα για το ταξίδι που πραγματοποίησαν τα δύο σκάφη διασχίζοντας τον Ατλαντικό.

Στις δηλώσεις του ο Τζέφρι Πάιατ σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις της Ακτοφυλακής των Η.Π.Α. στη Μεσόγειο και το Αιγαίο δείχνουν πόσο κοντά έχουν φτάσει οι ΗΠΑ με Συμμαχικά κράτη όπως η Ελλάδα για την αντιμετώπιση κοινών απειλών. Τόνισε ότι αυτή η συνεργασία δεν γίνεται μόνο μεταξύ στρατευμάτων, αλλά και μεταξύ υπουργείων με την Αμερικανική Πρεσβεία.

Ανέφερε με νόημα ότι η επικοινωνία αυτή με την Ελληνική κυβέρνηση (τα υπουργεία), γίνεται ώστε οι δύο χώρες να είναι καλύτερα προετοιμασμένες για να ανταποκριθούν σε θαλάσσιες απειλές όταν αυτές εμφανιστούν Εάν επικοινωνούμε συστηματικά και δυνατά σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι να ανταποκριθούμε στις θαλάσσιες απειλές όταν εμφανιστούν.

ViaDiplomacy Newsroom