Τζέφρι Πάιατ- Η Αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει αποδείξεις για νέο κύμα μεταναστών Χίου και της Λέσβου

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ δήλωσε εντυπωσιασμένος, σε διακαναλική συνέντευξή του στο Star μέσω skype, από τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην πανδημία του κορωνοϊού και επεσήμανε ότι είναι ριψοκίνδυνες οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από αδιαμφισβήτητο ελληνικό έδαφος.

«Θέλω να πω πόσο εντυπωσιασμένοι είμαστε όλοι με τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση χειρίστηκε την κρίση. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και η ομάδα του έκαναν εξαιρετική πρόβλεψη με τα θαρραλέα προληπτικά μέτρα που πήραν.

«Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση πως θα δουλέψουμε με την ελληνική κυβέρνηση για να βοηθήσουμε να κτισθεί το δυνατότερο περιβάλλον για την επόμενη μέρα». 

«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει δει συγκεκριμένες αποδείξεις για νέο κύμα μεταναστών να έρχεται από τα στενά της Χίου και της Λέσβου».

«Κανένας δεν κερδίζει από τη σύγκρουση ασφαλείας που είναι ριψοκίνδυνη κάθε φορά που έχουμε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος όπως αυτές που έγιναν το συββατοκύριακο με τουρκικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από αδιαμφισβήτητο ελληνικό έδαφος».

ViaDiplomacy Newsroom