Τζέφρι Πάιατ: Η Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών ευκαιρία για την Ελλάδα να αξιοποιήσει τη στρατηγική της θέση

«Η Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών αποτελεί μια άλλη ευκαιρία για την Ελλάδα να αξιοποιήσει τη στρατηγική της θέση και να ενισχύσει το ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας. Τον περασμένο μήνα, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε ομόφωνα ένα ψήφισμα που υποστηρίζει την Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών, που καταδεικνύει ισχυρή διμερή υποστήριξη.»

Αυτό ανέφερε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, sτο 31ο Greek Economic Summit, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. «Χαιρετίζουμε θερμά τα σχέδια του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια να συνδέσει την Ελλάδα με αυτήν την Πρωτοβουλία, η οποία θα επιτρέψει στην Αθήνα να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της για επέκταση των περιφερειακών ενεργειακών, υποδομών και επικοινωνιακών δεσμών» συμπλήρωσε

Διαβάστε επίσης: Αλεξανδρούπολη και Baltic Pipe πιέζουν το Ρωσικό φυσικό αέριο

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 6 Μαϊου 2020

Ο Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε επίσης στο Δίκτυο 5G και στην απόφαση της Ελλάδας να ενταχθεί στο Clean Network. «Η απόφαση της COSMOTE να κατασκευάσει το δίκτυό της 5G αποκλειστικά με αξιόπιστο προμηθευτή Ericsson διασφαλίζει ότι τα δεδομένα και τα δίκτυα που τροφοδοτούν την ψηφιακή οικονομία της Ελλάδας θα παραμείνουν ασφαλή.» τόνισε, ενώ αναφέρθηκε στις επενδύσεις των εταιρειών Pfizer και Cisco στην Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος συνολικά στις Αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα σημείωσε «είμαι βέβαιος ότι αυτές οι επενδύσεις στον τομέα της γνώσης, στην ενέργεια και στη θαλάσσια υποδομή θα λειτουργήσουν από κοινού για να επαναφορτίσουν και να εκσυγχρονίσουν την ελληνική οικονομία, παρέχοντας κέρδη, θέσεις εργασίας και ευκαιρίες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό είναι ένα win-win αποτέλεσμα για όλους μας.»

Συγγραφέας: Γιώργος Ούτσης

Συγγραφέας