Τζέφρι Πάιατ: Συγχαρητήρια στην Pfizer Hellas για αυτήν την πρωτοποριακή επένδυση στο μέλλον

 «Οι Αμερικανοί επενδυτές θα παίξουν κρίσιμο ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία και σημαντικό κομμάτι της θα γίνει εδώ στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο για όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, αλλά εξαιτίας του τρόπου που η ελληνική Μακεδονία εξυπηρετεί ως πύλη για την αγορά των 30 εκ. στα Βαλκάνια. Θα επιστρέψω τον Αύγουστο με τη νέα πρόξενο, την κ. Λη»

Αυτό σημείωσε κατά την συνάντηση τους με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο Αμερικανός Πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος την Παρασκευή το πρωί βρέθηκε στα γραφεία της Pfizer Hellas. O πολυεθνικός φαρμακευτικός κολοσσός προχωρά σε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Θεσσαλονίκη, το Pfizer Global Digital Hub

Πρόκειται για ένα από τα έξι παγκόσμια ψηφιακά ερευνητικά κέντρα που παρέχουν υπηρεσίες και δεξιότητες στον χώρο των ψηφιακών μέσων. Το κέντρο αυτό θα απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους ισχυρής επιστημονικής επάρκειας και κατάρτισης».

Το σχέδιο είναι το hub να υποστηρίζει την παροχή υπηρεσιών και ψηφιακών εργαλείων Artificial Intelligence και Data Analytics.

ViaDiplomacy Newsroom