Τζέφρι Πάιατ: Μια Ελλάδα πιο ισχυρή και πιο ασφαλής κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρότερες και πιο ασφαλείς

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, στον χαιρετισμό του κατά την παραλαβή των Μ1117, στάθηκε στην έμφαση που δίνουν οι ΗΠΑ στη συμμαχία τους με την Ελλάδα ενώ εξέφρασε την τιμή και τη χαρά του «για την πρόοδο σε επίπεδο διαλειτουργικότητας ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ». «Αυτή η διαλειτουργικότητα», συνέχισε, «επιδεικνύεται κάθε εβδομάδα σε όλη την επικράτεια της Ελλάδας με κοινές ασκήσεις».

Για την προμήθεια των οχημάτων M1117, ανέφερε ότι πρόκειται για μια «πολύ μεγάλη συναλλαγή» που όταν ολοκληρωθεί «θα αντικατοπτρίζει μια μεταφορά εξοπλισμού αξίας σχεδόν ενός δισ. δολαρίων -και για την ακρίβεια 987 εκατ. δολαρίων- προς την Ελλάδα με μηδενικό για τη χώρα κόστος».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία της συμφωνίας προμήθειας των οχημάτων M1117 ενώ τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι ισχυρός και αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ». Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητά του ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την «ένταξη και των υπολοίπων οχημάτων στον ελληνικό Στρατό».

«Αυτή είναι μια επένδυση που κάνουμε ο ένας στον άλλον γιατί μια Ελλάδα που είναι ισχυρότερη και πιο ασφαλής κάνει τη συμμαχία μας ισχυρότερη και πιο ασφαλή, και ως εκ τούτου κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρότερες και πιο ασφαλείς,» σημε΄ίωσε

ViaDiplomacy Newsroom