Βαλλιστικός πύραυλος των Houthi αναχαιτίστηκε πάνω από την πρωτεύουσα της Σ. Αραβίας Riyadh (Video)

Βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι Houthi από την Υεμένη αναχαιτίστηκε  στις 20.45 το βράδυ της 4ης Νοεμβρίου από την Σαουδαραβική αεράμυνα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της χώρας Riyadh, στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το έδαφος που ελέγχουν οι Houthi στην Υεμένη περίπου 880-890 χλμ από την Σαουδαραβική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ο πύραυλος κατέπεσε εντός του χώρου του διεθνούς αεροδρομίου King Khaled μετά την αναχαίτιση του από την Σαουδαραβική αεράμυνα.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες τμήματα του πυραύλου κατέπεσαν στην περιοχή της Εξόδου 5 του αεροδρομίου. Οι πτήσεις από το αεροδρόμιο συνεχίζονται να πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για ανθρώπινες απώλειες. Η νέα επίθεση των Houthi έρχεται να προστεθεί στις ήδη 77 που έχουν εκτοξευτεί από την 26η Μαρτίου του 2015 μέχρι σήμερα.

Μία από αυτές τις επιθέσεις έπληξε την πόλη της Μέκκα στις 28 Ιουλίου του 2017.

Η 78η βαλλιστική επίθεση των Houthi κατά της Σαουδικής Αραβίας μέσα σε 31 μήνες επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για τον ανεφοδιασμό αυτών από το Ιράν αφού, τόσο ο μεγάλος αριθμός των βαλλιστικών πυραύλων που έχουν εκτοξευτεί, όσο και η συχνότητα εξαπόλυσης τους και η μεγάλη εμβέλεια πολλών από αυτούς επιβεβαιώνει την μεγάλη απειλή του οπλοστασίου των Houthi.

Η μεγάλη εμβέλεια δε των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν πρόσφατα έχει προβληματίσει τους Σαουδάραβες οι οποίοι βλέπουν τον πόλεμο της Υεμένης να μεταφέρεται στην καρδιά και τους ιερούς τόπους του Βασιλείου και του Ισλάμ.

Ο βαλλιστικός πύραυλος των Houthi αναχαιτίστηκε από 4 πυραύλους Patriot PAC-3.

https://www.youtube.com/watch?v=IDzC_GB6DXA

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.