Βαριές κατηγορίες Πάνου Καμμένου κατά Κοτζιά στη Βουλή

Βαρύτατες καταγγελίες  εξαπέλυσε σήμερα ο Πάνος Καμμένος σε βάρος του υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα των συμβάσεων με εταιρείες για την έκδοση βίζας με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και αφορά στον διαγωνισμό «ανάδειξης παρόχων υπηρεσιών υπηρεσιών υποστήριξης των προξενικών γραφείων διπλωματικών αρχών.

Ο κ. Καμμένος κάνει λόγο μεταξύ άλλων για παρεμβάσεις υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εξωτερικών και κατάφωρη παραβίαση των νόμων του κράτους στις συμβάσεις που έχουν συνάψει οι εταιρείες έκδοσης βίζας με το υπουργείο Εξωτερικών. Σημείωσε δε ότι οι αποκαλύψεις του αφορούν «υπάλληλους (σ.σ. του ΥΠΕΞ) που δεν ενήργησαν ως Έλληνες διπλωμάτες».

Παράλληλα, καταθέτει στη Βουλή στοιχεία που ισχυρίζεται ότι είχαν κατασταφεί και ανακτήθηκαν από τα αρχεία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του υπουργείου και αποδεικνύουν ότι πριν τη διενέργεια και προκήρυξη του εν λόγω διαγωνσιμού υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ αυτού που θα οριστεί πρόεδρος της επιτροπής, νυν πρέσβης στο Λονδίνο, και με τον πρόεδρο της εταιρείας που συμμετείχε στον διαγωνισμό.

Ο κ. Καμμένος διάβασε λεπτομερώς τα επίμαχα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, καταγγέλοντας ότι «ο υποψήφιος για τον διαγωνισμό υποδεικνύει στον πρόεδρο της επιτροπής τι θα κάνει» και ότι όλα έγιναν «εν γνώση του τότε υπουργού» κ. Νίκου Κοτζιά.

«(σ.σ. Η αλληλογραφία αποδεικνύει ότι) ο Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του υποψηφίου για προέδρου της επιτροπής και του υποψηφίου πελάτη εταιρείας», αναφέρει χαρακτηριστικά ανεβάζοντας τους τόνους.

Από την πλευρά του ο προεδρεύων, Γιώργος Βαρεμένος, στη Βουλή ζήτησε από τον κ. Καμμένο να ολοκληρώσει την ομιλία του, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αντέδρασε εντόνως λέγοντας πως θα παραδώσει όλα τα στοιχεία στα ΜΜΕ και ότι δεν πρόκειται να σταματήσει την ομιλία του. «Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

(πηγή: Καθημερινή)

ViaDiplomacy Newsroom