Βαρβιτσιώτης: Η εικόνα σύλληψης του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας είναι απαράδεκτη

 «Η εικόνα σύλληψης του υποψήφιου Δημάρχου Χειμάρρας κ. Μπελέρη είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3».

«Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες και παρακολουθούμε την υπόθεση. Είμαστε στο πλευρό της Ελληνικής Μειονότητας», τόνισε και υπενθύμισε τη «σπουδαιότητα της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από μερικούς μήνες στη Χειμάρρα ως ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που επισκέφτηκε την περιοχή.

Σχετικά με την ψήφο των αποδήμων, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι εξαιτίας των πρόσθετων περιορισμών που απαίτησε η αντιπολίτευση και ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για τον εκλογικό νόμο, πολλοί Έλληνες του εξωτερικού δυσκολεύονται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Εξήγησε ότι αυτό το οποίο ήθελε η Νέα Δημοκρατία ήταν να μπορεί να ψηφίσει οποιοσδήποτε Έλληνας είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο, ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρέθηκαν απέναντι σε αυτό και ζήτησαν επιπλέον προϋποθέσεις που, αν και τις εκπληρώνουν χιλιάδες ομογενείς, είναι πάρα πολύ δύσκολο να τις αποδείξουν.

 «Ελπίζουμε ότι θα βρεθούν 200 ψήφοι για να αρθούν οι περιορισμοί την επόμενη φορά», κατέληξε.

ViaDiplomacy Newsroom