Βερροιόπουλος: TAP, IGB και ο σταθμός LNG στη Β. Ελλάδα θα καταστήσουν τη χώρα περιφερειακό ενεργειακό hub

Οι ενεργειακές διασυνδέσεις στην περιοχή των Βαλκανίων και οι δυνατότητες προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από νέες πηγές, όπως η Νοτιοανατολική Μεσόγειος ή ακόμη και οι ΗΠΑ, αναμένεται να τεθούν ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κέρι, που θα επισκεφθεί προσεχώς την Αθήνα, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μιχάλης Βερροιόπουλος.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΕΝ, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, ανακοίνωσε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσης, αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης για την ανάδειξη της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο που περιλαμβάνει την επιτάχυνση των αγωγών ΤΑΡ και του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB, καθώς και έργα όπως η κατασκευή σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Β. Ελλάδα. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται ο Νότιος Ευρωπαϊκός Αγωγός παρά τις πρόσφατες εμπλοκές, όπως ανέφερε ο κ. Βερροιόπουλος, όπως και ο αγωγός προς την Κεντρική Ευρώπη.

energypress.gr

ViaDiplomacy Newsroom