Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Αστυνομικό Τμήμα της Κεντρικής Ινδονησία τραυματίζει αστυνομικό

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας επιτέθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην κεντρική Ινδονησία, σκοτώνοντας τον εαυτό του και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό, δήλωσαν τοπικές αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς την Τρίτη στην κεντρική πόλη της Ιάβα  Solo, ο επικεφαλής της αστυνομίας της  Ιάβα, δηλώνει ο Condro Kirono όπως αναφέρθηκε από το τοπικό ειδησεογραφικό portal Berita Satu.

Η τοποθεσία της επίθεσης λέγεται ότι είναι η γενέτειρα του προέδρου της Ινδονησίας Joko Widodo, και σχεδίαζε να γιορτάσει εκεί την μουσουλμανική γιορτή του Eid al-Fitr, η οποία σηματοδοτεί το τέλος της νηστείας του Ραμαζανιού.

Κανένα άτομο ή μαχητική ομάδα δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ ο επικεφαλής των τοπικών υπηρεσιών πιστεύει ότι η τρομοκρατική ομάδα Daesh, η οποία είναι παράνομη στη Ρωσία και πολλές άλλες χώρες, θα μπορούσε να είναι πίσω από τη βομβιστική επίθεση.

Η Ινδονησία βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή ασφαλείας από τις επιθέσεις στη Τζακάρτα τον Ιανουάριο, όταν μια σειρά από συντονισμένες εκρήξεις και πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, κοντά σε ένα κέντρο πληροφοριών των Ηνωμένων Εθνών. Τέσσερις άμαχοι και τέσσερις επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν και πάνω από 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.
Το Daesh ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση τον Ιανουάριο. Τον Μάρτιο, εκθέσεις εμφανίστηκαν στα μέσα ενημέρωσης ότι η μαχητική ομάδα χρηματοδότησε άμεσα την θανατηφόρα επίθεση και έστειλε οικονομική βοήθεια σε δύο ακόμη τρομοκρατικούς πυρήνες στην Ινδονησία.

πηγή: sputnikneews.com 

ViaDiplomacy Newsroom