Βορίδης: Η Κυβέρνηση να φυλάξει τα Ελληνικά σύνορά & να κάνει αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών

Την ευθύνη της κυβέρνησης στη διαφύλαξη των ελληνικών συνόρων, προκειμένου να αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία με αφορμή το προσφυγικό επεσήμανε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Τάκη Χατζή, στην εκπομπή «Ακραίως», στον ΣΚΑΪ.

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη η κυβέρνηση να είναι αποτελεσματική στην αποτροπή και διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, τονίζοντας: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για έντονες προσφυγικές ροές».

«Έχει ευθύνη η κυβέρνηση να κάνει ό,τι πρέπει για να παίξει τον ιστορικό της ρόλο που δεν είναι άλλος από το να φυλάξει τα σύνορά της και να κάνει αποτελεσματική διαχείριση των προσφυγικών ροών. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για έντονες προσφυγικές ροές και να υπάρχει μια συγκροτημένη πολιτική προκειμένου να αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία», πρόσθεσε.

«Η αποτροπή πρέπει να γίνει προτού μπουν στον ελληνικό χώρο. Σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές, ενώ η εφαρμογή της συμφωνίας με την ΕΕ επιτηρείται από διεθνή όργανα. Η βάρκα εντοπίζεται στα τουρκικά παράλια. Επομένως πρέπει να τη σταματήσουν προτού περάσει στον χώρο ευθύνης της Ελλάδας. Κανείς δεν λέει να τους βουλιάξουν», συμπλήρωσε και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κωλυσιεργίες όσον αφορά για παράδειγμα τη διαδικασία ασύλου.

Σχολιάζοντας τον κίνδυνο της τρομοκρατίας, είπε: «Να υπάρχει έλεγχος τυχόν εξτρεμιστικών στοιχείων. Πολλές από τις επιθέσεις που γίνονται στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες δεν γίνονται από αυτούς που επιστρέφονται, αλλά από μουσουλμάνους μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς, που δεν έχουν ενσωματωθεί και πολλοί από αυτούς έχουν ευρωπαϊκές υπηκοότητες».

Σχολιάζοντας την επίθεση με χημικά στη Συρία, που ακολούθησε επίθεση με πυραύλους σε στρατιωτικό στρατόπεδο, τόνισε: Η απάντηση που δίνει η Συρία είναι ότι αρνείται χρήση χημικών όπλων και θα συγκληθεί το ΣΑ του ΟΗΕ, για να εξετάσει το ζήτημα. Η Ελλάδα πρέπει να καταδικάσει οποιαδήποτε χρήση χημικών όπλων, αν αποδειχτεί ότι έχει συμβεί.

ViaDiplomacy Newsroom