Βορίδης: Βάζουμε τέλος στην ανεξέλεγκτη αλίευση των Τούρκων στο Αιγαίο

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη αλίευση των Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, κατά τη συνάντησή του με μέλη της διοίκησης της Πανελλήνας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας (ΠΕΠΜΑ). Παρούσα στη συνάντηση, ήταν και η αρμόδια υφυπουργός, Φωτεινή Αραμπατζή.

«Ο κ. Βορίδης και η κ. Αραμπατζή επεσήμαναν ότι το Υπουργείο προχωρά στην εκπόνηση σειράς νομικά τεκμηριωμένων ενεργειών οι οποίες θα κατατείνουν σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα μέλη της διοίκησης της ΠΕΠΜΑ, έθεσαν το σοβαρότατο ζήτημα της πρακτικής που ακολουθούν Τούρκοι αλιείς οι οποίοι διαρκώς εισέρχονται στα ελληνικά ύδατα και ψαρεύουν ανεξέλεγκτα σε αυτά.

Παράλληλα ανέλυσαν στον υπουργό και στην υφυπουργό το πρόβλημα με τις αθρόες εισαγωγές αλιευμάτων από τρίτες χώρες κυρίως από τη στιγμή που ξεκινά η περίοδος αλίευσης την 1η Οκτωβρίου. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε, από κοινού με την κα Αραμπατζή, ότι θα προχωρήσουν στις αναγκαίες κινήσεις ώστε να αναγράφεται σαφώς τόσο η χώρα προέλευσης όσο και η ημερομηνία παραγωγής των αλιευμάτων στα συνοδευτικά έγγραφα.

ViaDiplomacy Newsroom