Βούλγαρος Υπουργός Άμυνας : Η ΠΓΔΜ θα αποτελέσει μέρος της Μεγάλης Αλβανίας ή της Μεγάλης Βουλγαρίας

Μια αποκαλυπτική πρόβλεψη για το μέλλον της ΠΓΔΜ έκανε ο Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας και  πρόεδρος  της Βουλγαρικής Εθνικής Κίνησης, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Εχέδωρος.

Όπως ανέφερε ο Βούλγαρος υπουργός σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο κανάλι ‘Nova’, «Το μέλλον της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας της ΠΓΔΜ, θα αποτελέσει μέρος της Μεγάλης Αλβανίας ή της Μεγάλης Βουλγαρίας».

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό η Βαρντάρσκα όπως ονόμασε την ΠΓΔΜ, χωρίστηκε από τη Βουλγαρία πριν από 104 χρόνια, από τη βουλγαρική κουλτούρα και εκπαίδευση, επειδή οι Σέρβοι εισέβαλαν σε αυτό το τμήμα της ψευδομακεδονίας και όλα τα σχολεία και οι εκκλησίες της Βουλγαρίας έκλεισαν».

Η πόλη των Σκοπίων σύμφωνα με τον  Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ ήταν η πρώτη βουλγαρική πόλη από την οποία ξεκίνησε ο αντίσταση ενάντια στην Ελληνική Εκκλησία και προήλθε η απαίτηση για τη δημιουργία της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η Βουλγαρία και η ΠΓΔΜ δεν έχουν τίποτε να μοιράσουν, διότι στην εξέγερση του Ίλιντεν, το Γκότσε Ντέλτσεφ και ο Ντάμ Γκρούεφ ήταν Βούλγαροι.

Το μεγάλο ζήτημα για το μέλλον της ΠΓΔΜ σύμφωνα με τον Βούλγαρο υπουργό είναι εάν θα ενταχθούν στη Μεγάλη Αλβανία ή στην Μεγάλη Βουλγαρία, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Οχρίδα.

Τέλος ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί επιτροπή για να συντάξει την κοινή ιστορία στα ιστορικά βιβλία.

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.