Βούτσιτς για νατοϊκούς βομβαρδισμούς: Να συγχωρήσουμε, αλλά να μην ξεχάσουμε

Το μήνυμα ότι η Σερβία πρέπει να «συγχωρήσει» το ΝΑΤΟ για τους βομβαρδισμούς του 1999 κατά της Γιουγκοσλαβίας, χωρίς ποτέ να μπορεί να τους ξεχάσει όμως, απέστειλε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Παράλληλα, ο ίδιος επανέλαβε την άρνηση της χώρας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, σημειώνοντας ότι η «στρατιωτική ουδετερότητα» αποτελεί συνειδητή επιλογή.

«Είμαι σίγουρος ότι το ΝΑΤΟ που πάντα έλεγε ότι είναι επιλογή της Σερβίας, θα ήταν παραπάνω από πρόθυμο να δεχτεί τη Σερβία, σε σχέση με άλλες χώρες στην περιοχή (…). Πάντα και παντού θα λέμε ότι δεν θέλουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και το κάνουμε ανοιχτά. Θέλουμε να έχουμε σωστές και αξιοπρεπείς σχέσεις, αλλά δεν θέλουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ», είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Σερβίας.

«Θέλουμε να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία μας, την ελευθερία μας, τους ουρανούς μας, με τον στρατό μας, τον σερβικό στρατό. Πιστεύω στη δύναμη του σερβικού στρατού και υποφέραμε πολύ πριν από 20 χρόνια, για να μπορούμε να το ξεχάσουμε. Οφείλουμε να συγχωρήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ποτέ», είπε.

(πηγή: sputniknews.gr)

ViaDiplomacy Newsroom