Βούσιτς: Τα χέρια μου είναι δεμένα – Ο στρατός είναι έτοιμος λέει ο Υπουργός Άμυνας

«Είναι σημαντικό όλοι οι άνθρωποι να κατανοήσουν πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, πόσο δεμένα είναι τα χέρια μας στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια». Είπε ότι πρέπει να παλέψουμε για τους ανθρώπους μας, γιατί αν δεν πολεμήσουμε, τότε δεν θα μπορέσουμε ποτέ να πετύχουμε τίποτα.

«Για όλα όσα έχουμε, για την πρόοδο που έχουμε κάνει, τα καταφέραμε επειδή αγωνιστήκαμε, επειδή δείξαμε ότι έχουμε αρκετή δύναμη, αρκετή ενέργεια, γνώση, πίστη στον εαυτό μας. Είναι τρομερά σημαντικό για εμάς να δείξουμε αυτοσυγκράτηση ανά πάσα στιγμή, να προσπαθούμε για συμβιβασμό, αλλά να δείχνουμε αποφασιστικότητα και να αγωνιζόμαστε για τη χώρα μας, τους ανθρώπους και όλους τους πολίτες που ζουν σε αυτήν τη χώρα», σημείωσε

Σέρβος υπουργός Άμυνας: Ο στρατός είναι έτοιμος

Ο υπουργός Άμυνας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι ο στρατός ανέβασε το επίπεδο της ετοιμότητας μάχης με εντολή του Σέρβου προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Όπως εξήγησε, αυτό αναφέρεται σε ολόκληρη τη χερσαία ζώνη ασφαλείας κατά μήκος της διοικητικής γραμμής με το Κοσσυφοπέδιο «αλλά ότι δεν παραβίασε πουθενά όπου δεν θα έπρεπε να εισέλθει».

Ο Στέφανοβιτς δήλωσε στην Pink TV ότι ο στρατός είναι «έτοιμος να υπερασπιστεί τον λαό του» και ότι η αύξηση της μαχητικής ετοιμότητας και η παρουσία του στη γραμμή με το Κοσσυφοπέδιο ήταν «πρωτίστως ένας προληπτικός μηχανισμός».

«Έχουμε το δικαίωμα να αναπτύξουμε στρατό στο έδαφός μας, κανείς δεν θα μας πει τι να κάνουμε, αυτή είναι η κυριαρχική μας απόφαση. Δεν παραβιάζουμε καμία διεθνή συμφωνία, ο στρατός δεν έχει εισέλθει πουθενά όπου δεν πρέπει να μπει», δήλωσε ο Στέφανοβιτς

Είπε ότι η αύξηση της μαχητικής ετοιμότητας σε ολόκληρη τη Ζώνη Ασφαλείας του Χώρου είχε αποτελέσματα και ενθάρρυνε τους πολίτες να μην επιτρέψουν «σε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους», αλλά επίσης ότι έδειξε ότι η Σερβία έδειξε αυτοσυγκράτηση και δεν θα έκανε επεισόδια.

(πηγή: b92.net)

ViaDiplomacy Newsroom