Βούτσιτς: Είναι απαραίτητο να μιλήσουμε με τον κόσμο για την ενεργειακή κατάσταση – Θα έχουμε πολλά προβλήματα

Ο πρόεδρος της Σερβίας υποδέχτηκε τον Πρόεδρο της Σλοβενίας στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Διαδικασίας Brdo-Brioni.

«Αυτό που θα έλεγα είναι ότι το βασικό ερώτημα, το ζήτημα όλων των ερωτημάτων, είναι η σύνδεση της ενεργειακής κατάστασης με τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην περιοχή. Συνεπώς, συζητήσαμε πώς και με ποια ετοιμότητα η χώρα υποδέχεται τον επερχόμενο χειμώνα. τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον» ανέφερε ο Αλεξάντερ Βούτσιτς

Επισήμανε ότι φέτος θα ξεπεράσουμε τα 2 δισ. ευρώ στο εμπόριο και ότι οι διμερείς μας σχέσεις είναι καλές.

«Συζητήσαμε όλα τα σημαντικά περιφερειακά ζητήματα. Φυσικά, έχουμε διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα του καθεστώτος του Κοσσυφοπεδίου, αλλά πάντα κοιτάμε πώς να ενθαρρύνουμε περαιτέρω την ευρωπαϊκή προοπτική, αλλά και να εξασφαλίσουμε διαρκή ειρήνη», κατέληξε ο Βούτσιτς.

Τόνισε επίσης ότι, «είναι απαραίτητο να μιλήσουμε με τον κόσμο για την ενεργειακή κατάσταση. Θα έχουμε πολλά προβλήματα. Οτιδήποτε μπορεί να μειώσει την τιμή της ενέργειας είναι λύση για εμάς. Αν πρέπει να πληρώνουμε 25-30 εκατ. ευρώ την ημέρα είναι άσκοπο. Πρέπει να μιλήσουμε με τον κόσμο τι θα κάνουμε. Θα ασχοληθούμε με αυτό την επόμενη εβδομάδα».

ViaDiplomacy Newsroom