Ξάνθη: Παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το θέμα του Δήμαρχου που νομιμοποίησε τον Ψευτομουφτή

Την Τετάρτη το βράδυ (16/10) ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο του Μανώλη Φανουράκη, βρέθηκαν στα εγκαίνια του υποκαταστήματος «Συνδέσμου Επιστημόνων Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (BTAYTD».

Αμέσως σήμαινε συναγερμός στο υπουργείο εξωτερικών όχι γιατί ο Δήμαρχος βρέθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά γιατί με την στάση νομιμοποίησε παράγοντες που λειτουργούν Παράλληλες Δομές στην περιοχή.

Αναφερόμαστε στον Ψευτομουφτή Ξάνθης, ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος από το σύνολο των πιστών, αλλά από μερικούς πιστούς του Τουρκικού Προξενείου μέσα στα τζαμιά δια…της ανύψωσης των χεριών, και ουσιαστικά κάνει αντιποίηση νόμιμης αρχής του κράτους

Αυτό όμως που ανησυχεί ακόμα περισσότερο το Υπουργείο Εξωτερικών είναι γενικά η συμπεριφορά του Δημάρχου ο οποίος στηρίχθηκε από τον Ψευτομουφτή Ξάνθης και τον μηχανισμό του. Μάλιστα ο ίδιος ο Ψευτομουφτής θέλοντας να βγάλει έναν -για πρώτη φορά -δικό του δήμαρχο δεν δίστασε να οδηγήσει όλους τους ψηφοφόρους στην παράταξη του Μανώλη Τσέπελη αδειάζοντας ακόμα και τον δικηγόρο του ο οποίος ανήκει σε άλλη παράταξη.

Όπως είχε σημειώσει το ‘Viadiplomacy”, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, το Τουρκικό Προξενείο ξεκίνησε μια εκστρατεία στήριξης του Δημάρχου αφού πέτυχε το βασικό του σκοπό, να στρέψει όλους τους ” Χριστιανούς Πραιτωριανούς” του Μανώλη Τσέπελη εναντίον όλων όσων αντέδρασαν στην στάση που κράτησε στην εκδήλωση. Παράγοντες της μειονότητας, οι δικοί του “πρώην πατριώτες”, Social και τοπικές εφημερίδες που στηρίζουν (;) τον νυν Δήμαρχο, ξεκίνησαν την “αγιοποίηση” του η οποία έφτασε σε σημείο να τον κάνουν και…τούρτα.

Όμως όλη αυτή η κατάσταση έφερε και την κινητοποίηση μηχανισμών. Η διαλυμένη ΕΥΠ στην Θράκη κινητοποιήθηκε , το Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε ανθρώπους στην περιοχή, ενώ το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ που βρίσκεται στην Ξάνθη ήδη έχει χαρτογραφήσει όλες τις συναντήσεις και κινήσεις του Δημάρχου όλο το προηγούμενο διάστημα.

Στο ΥΠΕΞ, και ορθώς, φοβούνται ότι η άλωση ενός μεγάλου Δήμου από τον μηχανισμό της Άγκυρας με τετελεσμένα, όπως οι προσλήψεις ατόμων στον Δήμο με πτυχίο από την Τουρκία, θα φέρει τον σύνολο της μειονότητας προς τον πιο δυνατό, που θα είναι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου και όχι το ίδιο το κράτος.

Να σημειώσουμε ότι η πολιτική του Ψευτομουφτή, κατάφερε να βάλει τρεις Αντιδημάρχους στην διοίκηση οι οποίοι είναι πιστοί στο ίδιο, ενώ ένας από αυτούς θα είναι Δήμαρχος αν ο νυν χάσει το αξίωμα του

ViaDiplomacy Newsroom