Ξάνθη: Στέλνουν την Νοτοπούλου να “τάξει” ανάπτυξη ως αντιστάθμισμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που θα αφιχθούν

Η υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ.Νοτοπούλου, για πάνω από 20 ημέρες επισκέπτεται την περιοχή της Καβάλας και της Ξάνθης. Είναι μεγάλο διάστημα για μια υπουργό να κινείται σε μια περιοχή και συγκεκριμένα σε δύο πόλεις όπου η μία φιλοξενεί ήδη πρόσφυγες (Καβάλα) και η άλλη έχει φυλακισμένους λαθρομετανάστες (Ξάνθη)

Την Δευτέρα η κ.Νοτοπούλου πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ξάνθη όπου θα συναντηθεί με τους τέσσερις δημάρχους του νομού όπου θα τους μιλήσει για ανάπτυξη της περιοχής. Να σημειώσουμε ότι η Ξάνθη έχει ήδη μέλος στην κυβέρνηση και μάλιστα υφυπουργό οικονομίας και ανάπτυξης, τον Στάθη Γιαννακίδη.

Ο λόγος που η υπουργός Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιεί την επίσκεψη δεν είναι άλλος από το να προσπαθήσει να πείσει τους Δημάρχους να κρατήσουν μια ήπια στάση στους χιλιάδες μετανάστες που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση στον νομό ξεκινώντας από το πρώην στρατόπεδο της Σταυρούπολης.

Ο βολικός περιφερειάρχης

Η εξέλιξη αυτή έχει και την σύμφωνη γνώμη της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στα κανάλια επικοινωνίας με το Μαξίμου, έχει διαβεβαιώσει ότι οι Δήμαρχοι της περιοχής αλλά κυρίως ο Περιφερειάρχης που ελέγχονται από το κόμμα της Πειραιώς, δεν θα φέρουν καμιά σημαντική αντίδραση

Μάλιστα, ο νυν Περιφερειάρχης ο οποίος είναι απόλυτα ελεγχόμενος από την ομάδα του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μακάριου Λαζαρίδη είναι ήδη ενημερωμένος. Άλλωστε, με την γνωστοποίηση την εξέλιξης με το στρατόπεδο της Σταυρούπολης, απέφυγε οποιαδήποτε επικοινωνίας με τον Δήμαρχο της πόλης.

Οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό έχουν ήδη δρομολογηθεί, Καβάλα και Ξάνθη είναι δύο νομοί που θα δεχθούν έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι, ποια θα είναι η εθνικότητα τους, και από πιο Ισλάμ θα προέρχονται

Τέλος να σημειώσουμε ότι στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, κατόπιν συνεννόησης, δεν έδωσαν καμιά ερώτηση σε κανένα ΜΜΕ από την Θράκη, και χωρίς να κάνουν καμιά αναφορά στην Θράκη

 

 

ViaDiplomacy Newsroom