Ξάνθη – Τουρκικό Προξενείο και ψευτομουφτής αποκτούν πρόσβαση στον Δήμο Ξάνθης

Η απλή αναλογική και ο Κλεισθένης ήταν μια χρυσή ευκαιρία για το Τουρκικό Προξενείο να αποκτήσει σημαντικό ρόλο στους κεντρικούς Δήμους της Ξάνθης και Κομοτηνής. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα αφού οι Δήμαρχοι με ισχυρή πλειοψηφία δεν μπορούσαν να “εκβιαστούν” σε αποφάσεις τους, όπως να προσλαμβάνουν Έλληνες μουσουλμάνους με πτυχίο από τουρκικά πανεπιστήμια

Το παραπάνω έγινε αντιληπτό όχι μόνο από το ΥΠΕΞ και την ΕΥΠ, αλλά και από τους υποψηφίους δημάρχους της περιοχής, όπου οι περισσότεροι απέφυγαν και κατάφεραν μέσα από εσωτερικές διαδικασίες να περιορίσουν την πρόσβαση αυτή. Σε μερικούς από αυτούς στοίχισε μάλιστα και την εκλογή τους.

Δεν συνέβη αυτό όμως στην Ξάνθη όπου ο νέος Δήμαρχος, Μανώλης Τσέπελης, εξέλεξε με τον συνδυασμό του τρεις μουσουλμάνους οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με τον ψευτομουφτή. Ενώ όλη η Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα ασχολήθηκε με τον DEB, χάθηκε από την επικαιρότητα το βασικό πρόβλημα της Θράκης που είναι οι ψευτομουφτήδες.

Στην Ξάνθη, κάποιοι έχουν κατορθώσει όχι μόνο να περιορίσουν την δράση του ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, αλλά και να φτάσουν σε σημείο να την εκμηδενίσουν. Όμως η τελευταία εξέλιξη του δίνει την δυνατότητα να γίνει εκ νέου συνομιλητής και να δείξει , τρομοκρατώντας, στους μουσουλμάνους της περιοχής ότι είναι ο ηγέτης τους, καθορίζει πράγματα, και ως εκ τούτου θα πρέπει να τον υπακούν.

Ο νέος δήμαρχος έχει πλέον ένα δύσκολο έργο στο οποίο θα πρέπει να περιορίσει τις απαιτήσεις του ψευτομουφτή ο οποίος το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να αποδείξει την δύναμη του -και εν όψη εκλογών – όχι μόνο στους μουσουλμάνους της περιοχής, αλλά και προς την Άγκυρα και να ζητήσει εκ νέου της υποστήριξη της

Η τελευταία του ανάρτηση του ψευτομουφτή Ξάνθης μία ημέρα πριν τις εκλογές, είναι ιδιαίτερα συμβολική

Ο ψευτομουφτής συνοδεύει τον Τούρκο Πρόξενο Κομοτηνής σε όλες τις επισκέψεις του στην Ξάνθη

ViaDiplomacy Newsroom