Ξεκίνησαν του βομβαρδισμούς κατα του ISIS τα ρωσικά Su-24M2

Μετά από μερικές ημέρες προετοιμασίας τα ρωσικά βομβαρδιστικά Su-24M2 που έφτασαν στην αεροπορική βάση Al Assad ανατολικά της Λαττάκειας ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις κατά του ISIS στην υπό πολιορκία αεροπορική βάση Kweiris η οποία βρίσκεται 35 χλμ ανατολικά της πόλης Aleppo.

Η συγκεκριμένη βάση είναι αποκομμένη εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα από τις περιοχές που ελέγχει ο Στρατός της Συρίας και πολιορκείται από τις δυνάμεις του ISIS.

Η βάση αυτή έχει μεγάλη σημασία για τη Δαμασκό, αφού λόγω της εγγύτητας της στην πόλη Allepo την οποία προσπαθούν να καταλάβουν οι δυνάμεις του Συριακού Στρατού πρέπει να διατηρηθεί υπό τον έλεγχο των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Από την αεροπορική βάση Kweiris επιχειρούν αεροσκάφη τύπου L-39ZA και MB-223 Flamingo τα οποία χρησιμοποιούνται σε αποστολές εγγύς υποστήριξης.

Οι άνδρες που υπερασπίζονται την αεροπορική βάση έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες από τις συνεχόμενες επιθέσεις του ISIS και για το λόγο αυτό ο Συριακός Στρατός έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα του την διάσπαση του κλοιού της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τα ρωσικά βομβαρδιστικά συμμετέχουν στις νέες επιθέσεις του Συριακού Στρατού κατά του ISIS περιμετρικά της βάσης Kweiris.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο τα πληρώματα των ρωσικών αεροσκαφών είναι Σύριοι πιλότοι οι οποίοι μπορούν να αξιοποιήσουν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη αφού αριθμό από αυτά διαθέτει η Αεροπορία της Συρίας.

Πιο αναλυτικά η Συριακή Αεροπορία διέθετε 20 Su-24M2 εκ των οποίων σήμερα μόλις 11-12 βρίσκονται σε επιχειρησιακή διαθεσιμότητα. Τα αεροσκάφη αυτά θεωρούνται υπερπολύτιμα αφού διαθέτουν την δυνατότητα μεταφοράς μεγάλου πολεμικού φορτίου και διαθέτουν εντυπωσιακή ακρίβεια.

https://www.youtube.com/watch?v=k3iSXDMytxY

Συγγραφέας: Γιώργος Τσιμπούκης

Στρατηγικός Αναλυτής με μεγάλη εμπειρία στην ανάλυση αμυντικών συστημάτων και θεμάτων ασφάλειας. Αναλυτής – Συντάκτης σε εξειδικευμένα περιοδικά Άμυνας και Ασφαλείας.