Υιοθέτησαν και πάλι τα ψέμματα του Ακάρ

Για ακόμη μια φορά Ελληνικά ΜΜΕ υιοθέτησαν την δήλωση του Τούρκου Υπουργού Άμυνας για άμεσο διάλογο Άγκυρας – Αθήνας τις επόμενες ημέρες.

Μια ημέρα πριν ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «ως ελληνική πλευρά, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο και δια του Πρωθυπουργού, έχουμε πει ότι επιθυμούμε διάλογο με την Τουρκία, αλλά όχι επί παντός επιστητού. Η διαφορά μας είναι η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και οι υπερκείμενες θαλάσσιες ζώνες.»

Ενώ τόνισε πως «η Ελλάδα δεν πρόκειται να συρθεί σε οποιαδήποτε συζήτηση υπό όρους παραβατικότητας, εκβιασμών, πιέσεων, δεν πρόκειται να συμβεί αυτό το πράγμα. Να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή, να μην υπάρχει οποιαδήποτε παρεξήγηση από την άλλη πλευρά»

Παρόλα αυτά, Ελληνικά ΜΜΕ για ακόμα μια φορά, υιοθέτησαν τις δηλώσεις των Τούρκων οι οποίες έχουν ως στόχο να περάσουν στο εσωτερικό της χώρας μια ηγεσία η οποία σέρνει τους εχθρούς τους σε συνομιλίες. Αφού πλέον είναι βέβαιοι για το ρόλο που έχουν επιλέξει να έχουν ορισμένα ΜΜΕ στην Ελλάδα, χρησιμοποιούν αυτές τις δηλώσεις και για το εσωτερικό της Ελλάδας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τα σύνορα στον Έβρο, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν επαφές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αξιωματούχων στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, αναφερόμενος, προφανώς, στα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) που συζητούν τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών και όχι στις διερευνητικές επαφές των οποίων προΐστανται διπλωμάτες. 

ViaDiplomacy Newsroom