ΥΠΕΞ Ισπανίας: Μονομερής, παράνομος και άδικος πόλεμος επιθετικότητας της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας

«Πρόκειται για έναν μονομερή, παράνομο και άδικο πόλεμο επιθετικότητας της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συνεργασίας της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες Μπουένο προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «είναι ξεκάθαρο» πότε θα μπορούσε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία: « Όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν πει στους Ρώσους στρατιώτες να επιστρέψουν πίσω στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

ΥΠΕΞ Σουηδίας: Η Ρωσία ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο, η Ρωσία θα μπορούσε να βάλει τέλος ανά πάσα στιγμή

«Η Ρωσία ξεκίνησε αυτό τον πόλεμο, η Ρωσία θα μπορούσε να βάλει τέλος σ’ αυτόν ανά πάσα στιγμή, αλλά ο Πρόεδρος Πούτιν έχει ξεκαθαρίσει ότι ο στόχος είναι η πλήρης αποσύνθεση της Ουκρανίας ως κράτους», τόνισε πριν από λίγο ο Υπουργός Εξωτερικών της προεδρεύουσας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σουηδίας Τομπίας Μπίλστρομ.

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, ο κ. Μπίλστρομ ανέφερε ότι «ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος είναι να τον σταματήσει η Ρωσία, διότι η Ρωσία θα μπορούσε να τον σταματήσει αύριο», ενώ επισήμανε ότι «ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά είναι να στοχεύσουμε σε στρατιωτική ήττα της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης».

Ο σουηδός υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης την ανάγκη για παροχή περαιτέρω βοήθειας στην Ουκρανία.

Τέλος, όσον αφορά στους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και την Συρία, ο κ. Μπίλστρομ ανακοίνωσε ότι το Συνέδριο Δωρητών θα λάβει χώρα στις 16 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, οργανώνεται από κοινού από την Σουηδική Προεδρία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επικεντρώνεται στην προσπάθεια να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα για την ανακούφιση των πληγέντων.

ViaDiplomacy Newsroom