Υπηρεσία Ασφαλείας Λευκορωσίας: Τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, οι εχθροί της Λευκορωσίας θα αρχίσουν να αναστατώνουν τη χώρα

Η Υπηρεσία Ασφαλείας στο Μινσκ πιστεύει ότι «τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, οι εχθροί της Λευκορωσίας θα αρχίσουν να αναστατώνουν τη χώρα».

Ξεκινώντας τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, η κατάσταση θα αλλάξει ξανά, με την εμφάνιση κοινωνικών εντάσεων μεταξύ των μαθητών. Αυτό είναι ένα άλλο βήμα που αναμένουμε σύντομα – δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της KGB της Λευκορωσίας, Σεργκέι Τερεμπόφ.

Υποστήριξε ότι στη Λευκορωσία επικρατεί «τάξη και ασφάλεια», αλλά οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου σημείωσαν «μια αυξανόμενη απειλή επέμβασης από τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Πολωνία και την Ουκρανία».

Ο επικεφαλής της KGB κάνει λόγο για «εχθρούς του κράτους»

 Τα κέντρα πολιτικής μετανάστευσης συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους για την ανάπτυξη του πολιτικού τους εγχειρήματος. Υπάρχει μόνο ένας στόχος – να αφαιρεθεί η νομιμότητα της σημερινής κυβέρνησης και να δικαιολογηθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις και οι δολιοφθορές , είπε ο επικεφαλής της KGB.

Πρόσθεσε επίσης ότι «οι εχθροί του κράτους προσπαθούν να αναβιώσουν και άτυπους συλλόγους». «Οι στόχοι τους περιλαμβάνουν την εύρεση και την ενοποίηση ριζοσπαστικών ανθρώπων, τη συμμετοχή νομοταγών πολιτών σε παράνομες δραστηριότητες και την ενθάρρυνση των διαδηλώσεων», είπε ο Τερεμπόφ.

Οι αρχές της Λευκορωσίας πιστεύουν στη συνωμοσία της Δύσης

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Βόλφοβιτς, δήλωσε ότι οι αρχές είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανές επιθέσεις ξένων οργανώσεων της αντιπολίτευσης υπό την ηγεσία της Δύσης, οι οποίες θέλουν να πάρουν την εξουσία στη χώρα με τη βία.

Ο Λευκορώσος δικτάτορας Αλεξάντερ Λουκασένκα έχει επανειλημμένα πει ότι «Λευκορώσοι ριζοσπάστες» εκπαιδεύονται στην Πολωνία, τη Λιθουανία και την Ουκρανία για να πραγματοποιούν δολιοφθορές, τρομοκρατικές επιθέσεις και να οργανώνουν μια στρατιωτική εξέγερση.

Ο πρόεδρος της KGB, Ιβάν Τέρτελ, ανακοίνωσε στις αρχές Οκτωβρίου ότι «εχθροί των αρχών» σχεδίαζαν να διεισδύσουν στη Λευκορωσία μέσω «μεγάλου στρατιωτικού τμήματος από την Ουκρανία».

ViaDiplomacy Newsroom