Υπουργός Ανάπτυξης: Όποια εταιρεία πάρει το πρόγραμμα του Ναυτικού θα συμβάλλει στο να λειτουργήσουν τα ναυπηγεία

Για την ΕΑΒ και τα ναυπηγεία αναφέρθηκε στην ΕΡΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Σε ό,τι αφορά στο μέλλον των ναυπηγείων Ελευσίνας, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Είχα την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με όλους τους εργαζομένους των ναυπηγείων και των σωματείων τους.

Το μόνο που απομένει είναι η απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για το ποια εταιρεία θα πάρει το πρόγραμμα φρεγατών. Όποια εταιρεία πάρει το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει μέσα στο business plan της και την πρόταση των ναυπηγείων Ελευσίνας. Οι φρεγάτες δεν μπορεί παρά να φτιαχτούν στην Ελλάδα. Τουλάχιστον ορισμένες από αυτές. Για να φτιαχτούν στην Ελλάδα χρειαζόμαστε να λειτουργήσουν και τα δύο ναυπηγεία και η Ελευσίνα και ο Σκαραμαγκάς, αλλιώς δεν μπορεί να φτιαχτούν. Άρα, όποια εταιρεία πάρει το πρόγραμμα του Ναυτικού θα συμβάλλει στο να λειτουργήσουν τα ναυπηγεία, είναι τόσο πολύ απλό».

Σχετικά με την ΕΑΒ, ο υπουργός τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας που δεν ακολούθησαν τους τέσσερις- πέντε, από ό,τι πληροφορήθηκα, συνδικαλιστές που πήγαν στην πύλη να κάνουν πάλι φασαρία. Έτσι έμειναν μόνοι τους οι συνδικαλιστές. Οι εργολάβοι μπήκαν κανονικά μέσα στην ΕΑΒ και εργάζονται κανονικά. Η εταιρεία Lockheed Martin έχει συνάντηση με την διοίκηση της ΕΑΒ για τα χρονοδιαγράμματα ώστε να επιτρέψει η εταιρεία σε μία ομαλή λειτουργία. Ευχαριστώ και πάλι τους εργαζομένους της ΕΑΒ που κατάλαβαν ότι από την παραμονή της Lockheed Martin στην εταιρεία εξαρτάται η δουλειά τους και η ύπαρξη μίας εταιρείας σημαντικής για το ελληνικό κράτος».

(πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ViaDiplomacy Newsroom